Jedinečné Kóbe beef v japonské restauraci Wakkoqu

Jedinečné Kóbe beef v japonské restauraci Wakkoqu

Říká se, že plemenu krav Wagyu se dostává nejlepší péče – denně pijí pivo, denně je masírují a před spaním jim prý čtou pohádky na dobrou noc. Co je na tom pravdy jsme zjišťovali přímo na místě – v japonském městě Kóbe.



Plemeno Wagyu pochází původem z japonského Kóbe a jeho maso patří mezi celosvětově nejvyhledávanější hovězí. Maso „Kóbe-beef-style“ si můžete dát i v České republice, ale skutečné „Kóbe beef“ ochutnáte jen v Japonsku.


Beef Kóbe – mramorování

Restaurace Wakkoqu, Kóbe, JaponskoRestaurace Wakkoqu, Kóbe, Japonsko

Luxusní Luxusní večeře – Wagyu z Kóbe

Prohlédněte si všechny fotografie ke článku...


Jak je to s mýty o pivu a masážích?

Dle asociace Kobe Beef Marketing And Distribution Promotion není nutné, aby farmáři poskytovali svému skotu takto nadstandardní služby. Obdržení certifikátu je založeno na dodržování jiných pravidel. Celková péče o dobytek ze strany farmářů však nadstandardní je. Při chovu tohoto plemene je totiž důležitá kvalita svalové hmoty a ne rychlost jejího růstu. Struktura masa je především otázkou genetiky, ale kvalita krmiva také hraje svou roli. Výsledkem je výrazné mramorování a intenzivní chuť masa.

Návštěva restaurace Wakkoqu

Ochutnat hovězí maso „Kóbe-beef“ byl vždycky můj velký sen. Dokonale prorostlé maso je výsledkem dlouholetého výběru nejlepších jedinců a jeho chuť prý představuje skutečnou slast. Jak je známo, tuk vnáší do jídla chuť. Co teprve steak, který má rovnoměrně rozptýlené mramorování po celém svalu?

Kuchyně a jídla: japonská, steaková restaurace

Ceny: $$$$. Od ¥4000 za obědy do ¥14 000 za menu. (Přibližně 900 Kč – 3200 Kč)

Adresa: 1-1 Kitanocho, Chuo-ku | Shinkobe Oriental Avenue 3F

Web: www.wakkoqu.com

My jsme zavítali do restaurace Wakkoqu, která se nachází nedaleko vlakové stanice Shin-Kobe. U vstupu do restaurace se nám personál uklonil a srdečně nás přivítal. Nadstandardní prozákaznický přístup v celém Japonsku si zamiluje snad každý.

Číšník nás usadil k baru, u kterého byl speciální gril. Toho večera jsme měli štěstí, že v nabídce byla svíčková z jedinečného kusu plemene Wagyu, který byl oceněn několika medailemi. Jen co jsme si objednali tuto lahůdku společně s japonským pivem, přišel náš osobní kuchař a začal se nám věnovat.

Náš osobní kuchař, Kóbe, JaponskoNáš osobní kuchař, Kóbe, Japonsko

Nejprve se uklonil a poté se pustil do obřadného připravování masa přímo před našima očima. Jeho jedinou nedokonalostí byla špatná znalost angličtiny, což však nepředstavovalo žádný větší problém.

S každým připraveným kouskem hovězího nám bylo řečeno či ukázáno, jakým způsobem si ho máme dochutit. Bylo to nejkřehčí maso, které jsem kdy jedla. Tukové mramorování mu dodalo šťavnatost a velmi speciální chuť. Na večeři jsme si opravdu pochutnali.

Závěrem

Pokud se chystáte do Japonska a máte rádi hovězí maso, zajeďte si do Kóbe. Vlakem se tam dostanete z Ósaky přibližně za 20 minut. Je to nezapomenutelný zážitek. Na chuť hovězího masa z Kóbe budete ještě dlouho vzpomínat. Nezapomeňte si udělat rezervaci. Restaurace bývají plné a některé se rezervují i týdny dopředu.


31.01.2018, Redakce BT